Afsluttende sangfest for frivillige sangledere

Snart er projektperioden for Sangfællesskaber for alle færdig, og det markerer vi med en stor fællessangsdag lørdag d. 20. januar 2024 kl. 10. Vi har sammensat et spændende program til dagen, der byder på masser af ny inspiration og netværk.

Tilmeld dig senest tirsdag den 16. januar 2024 HER

 

Program

 

Kl. 9.30             Dørene åbner med kaffe/the

Kl. 10                 Velkomst ved projektleder, Astrid Steen Noringriis

Kl. 10.15             Foredrag ved Lea Wierød Borčak, seniorforsker ved Enhed for Sangforskning, AU, og formidler ved Videncenter for Sang

Lea skriver: Sang er en grundlæggende, menneskelig udtryksform, som skaber fællesskab, ledsager os fra vugge til grav og hjælper os med at udtrykke det, vi ikke selv kan sige. I alle kulturer og til alle tider har mennesker sunget. Under covid-19 genopdagede danskerne fællessangens kraft til at samle, styrke og trøste. Fra krigen i Ukraine er videoer af sang i beskyttelsesrum gået viralt. Det er eksempler på, at sang er meget mere end underholdning, hygge og tidsfordriv. I dette foredrag vil vi gennemgå nogle af årsagerne til sangens kraft – ikke mindst hvad det giver os at synge sammen.

 

Kl. 10.45            Workshop ved Signe Rasmussen, sanger, SSB-underviser og korleder

Signe skriver: Vi skal på opdagelse i verdensmusikken og forbi sange fra bl.a. Georgien, Serbien og Sydafrika. Du vil opleve et smukt og anderledes tonesprog og mærke, hvordan denne musik binder os sammen på en ny måde. Jeg behandler altid sangene med dyb respekt for traditionerne, kulturen og historien. Jeg vil gøre mit bedste for at give jer hele baggrunden om de sange, vi synger, så I kan videreføre dem med samme respekt og kærlighed.

 

Kl. 12                  Frokost og netværk

 

Kl. 13                  Workshop ved Kristoffer Thorning, sanger, højskolelærer og teknikentusiast

Kristoffer skriver: ICEBREAKERS –Musik, smil og leg. Her får du inspiration til det at ”bryde isen”. Vi kommer til at synge, klappe, lege, grine og opleve hvordan legene og øvelserne virker. Icebreakers baner nemlig vejen for den gode kontakt og skaber en åben og behagelig atmosfære mellem de deltagende. Øvelserne fremhæver vigtigheden af hver person og deres sammenspil med fællesskabet og kaster lys på hver enkelts unikke kompetencer. Ved at bruge icebreakers lærer vi hinanden bedre at kende gennem samarbejde to og to, i mindre grupper og som en helhed.

 

Kl. 14                  Kaffe/the og kage

 

Kl. 14.30            Workshop ved Aviaja Lumholt, grønlandsk/dansk sangerinde, trommesanger, maskedanser,

                                 performer, pianist og komponist

Aviaja skriver: Vi skal prøve traditionel inuit-trommesang, – dans og strubesang, samt mine egne kompositioner. Vi starter med kort introduktion til den oprindelige angakkoq / shaman kultur + opvarmning.

Rummet mørklægges, kun med lys fra en Olielampe, så stemningen blir, som var vi i en illu / snehytte

 

Kl. 16                  Tak for i dag!

 

Hvor?

Sangens Hus, Nørregade 7D Herning

 

Hvem kommer?

Læs mere om dagens oplægsholdere HER

 

Tilmelding

Tilmeld dig senest fredag den 5. januar 2024 HER

Vi glæder os til at se dig!