Hvad er Sangfællesskaber for alle?

Sangfællesskaber for alle er et kursus, der henvender sig til frivillige ildsjæle, der har lyst og motivation til at bringe sang ind i de fællesskaber de i forvejen bevæger sig i. Dvs. at man ikke skal have en sangfaglig uddannelse/profil eller erfaring, men til gengæld brænde for fællesskaber.

Sang er en hjerteåbner, og erfaringen og forskningen viser, at sang er et af de bedste midler til at knytte mennesker sammen. Når vi synger sammen, skaber vi nemlig hurtigt et stærkt fællesskab.

Et sangfællesskab er noget andet end et kor. I et sangfællesskab er fællesskabet det vigtigste, og det fællesskab opstår igennem sang. Der er ikke optagelsesprøve for sangerne. I Sangfællesskaber mødes man i ’åbne sangsamlinger’, synger på alverdens sprog, og alle er altid velkomne.

Projektet har siden sin start gennemgået forskellige faser. Siden 2021 har projektet haft til formål at bidrage til positive sangfællesskaber for alle i Danmark. Projektet er udviklet af Sangens Hus, støttet af TrygFonden og afvikles i samarbejde med sangkraftcentre i Danmark.

Alt oprindeligt materiale er udarbejdet i samarbejde med Lærdansk.

Sangfællesskaber Odense